Extra financieringsvoordelen

Om van alle voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen te kunnen genieten, is er uiteraard eerst een investering nodig. Er bestaan een heel aantal financieringsvoordelen om deze investering wat minder zwaar te maken. Zo kan u bijvoorbeeld subsidies aanvragen, een lening aangaan of de BTW die u over uw zonnepanelen heeft betaald, terugvragen.

Wilt u ook geld besparen bij het aanschaffen van zonnepanelen? Wij hebben de interessantste opties reeds voor u op een rijtje gezet:

Subsidies

Subsidies zijn tijdelijke, financiële bijdragen die de overheid aanbiedt. Dit kan verschillen per regio. Ontdek via de Energie Subsidiewijzer welke subsidiemogelijkheden er in uw buurt te vinden zijn:
Energie Subsidiewijzer

Duurzaamheidslening

In samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) bieden vele steden en gemeenten een duurzaamheidslening aan waardoor u uw zonnepanelen makkelijker kunt financieren.
Een duurzaamheidslening wordt specifiek gebruikt om duurzame projecten, zoals zonnepanelen, te stimuleren en te kunnen realiseren. U kan een bedrag van minimum € 2.500,- en maximum € 25.000,- lenen, afhankelijk van uw woonplaats. Deze lening kan u al afbetalen op 10 of 15 jaar, afhankelijk van uw geleend bedrag. Check zeker of uw gemeente een duurzaamheidslening aanbiedt.
Duurzaamheidslening
Groen spaarvarken

Hypothecaire lening

U kan ook een lening aangaan via uw hypotheek. In dit geval leen je tot 106% van uw woningwaarde. U kan samen met uw hypotheekadviseur alle mogelijkheden hieromtrent bekijken.

Collectieve korting

Bij Smart Energy People kan u ook een collectiviteitskorting krijgen. Wanneer u een collectief vormt met mensen uit dezelfde gemeente, kan u nog meer voordeel doen op uw aankoop. Wilt u als inwoner van een bepaalde gemeente, wijk, buurt of straat een collectief vormen? Laat het ons dan zeker weten. Wij helpen u graag op weg en beantwoorden al uw vragen!
crossmenu