Safety first! Topkwaliteit begint bij veiligheid

Het plaatsen van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen vereist vakmanschap. Werken op hoogte, met elektriciteit en zwaar gereedschap houdt nu eenmaal bepaalde risico’s in. Maar bij Smart Energy People doen we er alles aan om die risico’s zoveel mogelijk te beperken. Zo verzekeren we niet alleen de veiligheid van onze werknemers, maar ook de kwalitatieve plaatsing van jouw energieoplossing.

Smart Energy People is VCA-gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan de hoogste kwaliteitsnorm op vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. We gaan proactief te werk en passen de regelgeving hieromtrent strikt toe.

Een veilige werkomgeving primeert met andere woorden. Dat begint bij onze eigen mensen.

Onze installateurs krijgen zowel interne als externe bijscholing, en volgen de laatste ontwikkelingen op vlak van veiligheid op. Er wordt toegezien dat ze beschikken over de juiste veiligheidsmaterialen, gekeurd volgens de laatste wetgeving.

Aan de hand van dagdagelijkse inspecties nemen we zoveel mogelijk risico’s in acht zodat we alles progressief in kaart kunnen brengen, evalueren en bijsturen indien nodig.

Betrouwbare plaatsing

Dat betekent dat de plaatsing van jouw zonnepanelen, thuisbatterij of laadpaal altijd op een betrouwbare en veilige manier gebeurt. Vooraleer onze vaklui aan de installatie beginnen komt er een expert langs en wordt er een risicoanalyse opgemaakt. Hierin staat onder meer welke voorzorgsmaatregelen er nodig zijn voor een veilige installatie.

De installateur zelf voert een LMRA (Last Minute Risico Analyse) uit om zeker te zijn dat niets over het hoofd wordt gezien. Voor de panelen, omvormer en kabels naar je meterkast onderneemt hij de nodige stappen om een veilig werkende installatie af te leveren. Na de plaatsing test hij de installatie op correcte werking.

Hoog en droog

Ook wat de plaatsing van zonnepanelen betreft nemen we het zekere voor het onzekere. Onze installateurs dragen altijd een complete veiligheidsuitrusting, waardoor we een veilige plaatsing kunnen garanderen. Materialen en panelen worden op reglementaire wijze naar je dak getransporteerd, door middel van een lift, steiger of hoogwerker, afhankelijk van de omstandigheden. Verticaal transport volgens de regels van de kunst.

Veiligheid is en blijft alvast een topprioriteit voor Smart Energy People. Zo kunnen onze klanten steeds op hun twee oren slapen.

Heb je vragen over ons risico- en veiligheidsbeleid? Stel ze dan hier! We beantwoorden ze graag.