6 redenen om ook in 2022 voor zonnepanelen te kiezen

Het gebruik van zonnepanelen is de meest populaire manier om zelf hernieuwbare energie op te wekken, en terecht. Voor een relatief lage kost ben je decennialang verzekerd van groene, goedkope en slimme energie. Ook zonder terugdraaiende teller zijn zonnepanelen nog altijd de meest voordelige energiekeuze. Wij leggen 6 maal uit waarom.

 1. Zonnepanelen zorgen ervoor dat we zelf onze energie kunnen opwekken
  Via zonne-energie produceer je zelf de elektriciteit die je verbruikt. Je hebt nog altijd een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig, maar in combinatie met een thuisbatterij verhoog je je energieonafhankelijkheid aanzienlijk. Bovendien kan je met een smart home-toepassing je opgewekte elektriciteit nog slimmer (en goedkoper) inzetten.
 2. Zonnepanelen zorgen voor een lagere energiefactuur
  Zonne-energie is goedkope energie. De terugverdientijd van zonnepanelen is kort (5 tot 7 jaar) en je bent verzekerd van minimum 25 jaar zelf opgewekte energie. Daarnaast kom je in aanmerking voor een eenmalige investeringspremie (tot 1.500 euro) van de Vlaamse Overheid. Mooi meegenomen met de huidige energieprijzen en het capaciteitstarief in het achterhoofd. .
 3. Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis
  Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis omdat ze een positieve impact hebben op de energiewaarde. Je EPC-score verbetert gemakkelijk met 20% tot 25% dankzij de installatie van zonnepanelen. De panelen behouden ook hun volledige waarde bij doorverkoop - de meerwaarde bedraagt 5.000 tot 7.000 euro voor een gemiddelde installatie. Zo is je investering in één klap terugverdiend.
 4. Zonnepanelen halen een steeds hoger rendement
  De technologie achter zonnepanelen staat niet stil. Smart Energy People maakt gebruikt van de nieuwste PERC-technologie, waarbij twee extra lagen in het paneel gebouwd worden. Deze zonnecellen verbeteren de lichtabsorptie en warmteafvoer aanzienlijk, en dus ook het rendement. Elke % rendement staat gelijk aan duizenden extra kWh, reden genoeg om te kiezen voor de juiste panelen.
 5. Zonnepanelen zijn de groene keuze
  Duurzame energie opwekken is meer dan een trend. Het zorgt ervoor dat onze planeet leefbaar blijft voor komende generaties. Door zelf je eigen hernieuwbare energie op te wekken, verwijs je fossiele brandstoffen richting uitgang. Slim gebruik maken van de energie die moeder natuur gratis aanbiedt, is met andere woorden de verantwoorde keuze voor jezelf en je omgeving.
 6. Zonnepanelen kan je aankopen met een groene lening
  Omdat het installeren van zonnepanelen niet alleen jezelf maar ook de netbeheerder en de overheid goed uitkomt, kan je heel gemakkelijk een groene lening aangaan. Een krediet op milieuvriendelijke basis wordt bovendien aan bijzonder scherpe voorwaarden uitgereikt.

Nog altijd niet overtuigd? Boek dan een gratis adviesgesprek en we brengen de positieve impact van zonnepanelen voor jouw woning in kaart